31 Mart 2008 Pazartesi

İşçi ve emekçiler 1 Nisan’da SSGSS’ye karşı alanlara çıkıyor!


İşçi ve emekçiler 1 Nisan’da SSGSS’ye karşı alanlara çıkıyor!
(31.03.08) - 14 Mart tarihinde Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesine dönük gerçekleştirilen yaygın eylemlilikler toplumun geniş kesiminde yankı buldu. Eylemlere katılım, sendikal bürokrasinin atıl tablosuna ve mücadele kaçkınlığına rağmen, son yılların en önemli gelişmelerinden biri oldu.

Eylemlere beklenenin üstünde gerçekleşen katılım, Çalışma Bakanı’nın “temel parametreleri tartıştırmayız!” sözünü geri almasını, 2 saatlik iş bırakma kararı alan Emek Platformu ile Çalışma Bakanlığı’nın masaya oturmasını sağladı. Ancak son yıllarda emek cephesinde yaşanan bu yaygın eylemlilik bir kez daha Emek Platformu’nun ihanetiyle yüzyüze kaldı. 24 Mart’ta Çalışma Bakanı’yla gerçekleştirilen görüşmelerde Emek Platformu bileşenleri (DİSK, KESK, TTB, TMMOB, Türk-İş, Kamu-Sen, Hak-İş, Memur-Sen, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, Tüm Bağ-Kur Emeklileri Derneği, TDHB, TEB, TVHB ve TÜRMOB), milyonlarca işçi ve emekçi için yıkım anlamına gelecek olan yasa tasarısının temel maddelerini tartışmaya açtı ve masadan eli boş döndü.

1 Nisan’da saat 14.00’ten itibaren alanlara!

Görüşmelerin hezimetle sonuçlanması üzerine yoğunlaşan taban basıncının da etkisiyle DİSK, KESK, TTB ve TMMOB bileşenleri acil mücadele çağrıları yapmaya başladılar. Emek Platformu’yla yollarını ayıran bu bileşenler, 1 Nisan Salı günü tüm işyerlerinde saat 14.00’ten itibaren iş bırakma kararı aldılar. Bu karar Ankara’da gerçekleştirilen basın toplantısıyla duyuruldu. Aynı gün Ankara'da saat 14.00'de Meclis Dikmen Kapısı önünde de bir basın açıklaması gerçekleştirilecek.

HSGGP’ndan yeni eylem kararları...

Özellikle 14 Mart öncesinde yerellerde etkin bir çalışma yürüten ve önemli eylemlilikler gerçekleştiren Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformları, görüşmelerden çıkan hezimet tablosunu dağıtmak için harekete geçti ve yeni eylem kararları alındı.

Sürece kendi güçleri ve imkanları doğrultusunda müdahale eden yerel platformlar 1 Nisan’da gerçekleştirilecek iş bırakma kararına yüklenecekler ve 6 Nisan’da Kadıköy’de kitlesel bir miting düzenleyecekler.

Yasa geri çekilmezse genel greve genel direnişe!

1 ve 6 Nisan tarihlerinde “Herkese sağlık güvenli gelecek!” talebini daha güçlü bir biçimde haykırmak için kitlesel bir biçimde alanlara çıkmalıyız. Gerçekleştirilecek eylemli sürece rağmen yasa tasarısı geri çekilmediği koşullarda “genel grev genel direniş!” şiarını hayata geçirme kararlılığını alanlarda haykırmalıyız.

“Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır!” sloganıyla, sağlık hakkımıza ve geleceğimize sahip çıkmak için 1 Nisan’da alanlara!





--------------------------------------------------------------------------------

1 Nisan iş bırakma eylemleri yer ve saatleri:
Ankara:

TBMM Dikmen Kapısı önü Saat 14.00.


Adana:

-Saat 12.00’de Balcalı Hastanesi basın açıklaması ve Başkent Hastanesi önüne hareket

-Saat 13.00’te Başkent Hastanesi önünde yürüyüş kolu oluşturma

-Saat 13.00’de Adana Eğitim-Sen önünde yürüyüş kolu oluşturma

-Saat 14.00’de yürüyüş kollarının buluşmasıyla Uğur Mumcu Meydanı'nda kitlesel eylem

İstanbul Anadolu Yakası:

Saat 12.30 Haydarpaşa Numune Hastanesi Poliklinik önünde toplanılıp, Kadıköy İskelesine yürüyüş.

İstanbul Avrupa Yakası:

Saat 12.30 Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Önünde toplanılıp, AKP İstanbul İl Örgütü’ne yürüyüş.

İzmir:

Saat 14.30 Basmane Meydanı

Hiç yorum yok: